Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak dlouho všichni volali po přísnějším zákonu o veřejných zakázkách, až se jim požadavek splnil a podle zákona již prakticky není možné zakázku vypsat (a to i přesto, že se zákon změnil). Systém umožňuje tak obrovskou chybovost, že je vlastně lepší vůbec žádné zakázky nevypisovat, protože při jejich vypsání je prakticky vždy zadavatel jednou nohou v kriminále. Tu je to proto, že nemá dostatečně zajištěno, aby na to nedoplatil, tu je to proto, že příliš diskriminuje, támhle proto, že málo diskriminuje. A Vy se divíte, že do toho SÚKL nejde? Já tedy ne. To ani nemluvím o tom, že jak píše pan Ráž, pro nemocné je to tak jako tak zbytečně předražené. Zdraví to nepotřebují, pro nemocné je to nedostupné, pro SÚKL nerealizovatelné, pro Vás důvodem si kopnout. Takže úplně k ničemu, jen to zaměstnalo nemálo úředníků a ve výsledku zase koza na cucky a vlk zmírá hlady, snad jen úřední šiml si zahýká více než jindy. :-/

Nebylo by lepší zlegalizovat pěstování a prodej? Cena by se výrazně snížila, nemocní by se mohli zařídit podle svých možností, všem by to prospělo.

1 0
možnosti
Foto

Pořád si říkám, že v tomto státě nepotřebujeme války ani problém s migrací a zlikvidujeme se stejně. Prostě se umlátíme papírama a kdo má ruce-nohy z veřejné správy (samosprávy) prostě uteče. Veřejné zakázky jsou jednou z pěkných kapitol tohoto scénáře.

0 0
možnosti
JR

J46a60n 24R27á26ž

2. 11. 2016 19:18

Já mám roztroušenou sklerózu a potřebuji na zmírnění příznaků konopí. Jsou dvě moznodti 1) ,,Stát vyhlásí veřejnou zakázku, která zajistí někoho, kdo konopí vypěstuje, usuší a dodá nějakému podniku, který bude konopí v přesných dávkách dodávat do lékáren, kde si ho budu moci koupit, Reálně to nepůjde, protože konopi v lékárně je drahé a já nemám, jako invalidní důchodce, tak velké částky k dispozici. Takže je pro mne legalizace konopí pro léčebné účely na dvě věci. Na nic a na nic. 2) Koupím za pár stovek semínka, na zahradě v tichém koutku, mezi thujemi a kopřivami, aby mne někdo neudal, konopí vypěstuji sám, usušim a budu moci na mírnění příznaků svoji nemoci používat.

Kterou variantu si vážně nemocný člověk, kterému prokazatelně konopí pomáhá žít " normálně" asi vybere?

Věříte, že způsob, jakým je vybírán pěstitel, je nemocným šuma fuk?

0 0
možnosti
TK

Dobry den, pane Razi, chapu Vase sdeleni. V soucasne chvili je konopi ve vybranych lekarnach za stokorunu gram, to je zhruba polovina hodnoty konopi na cernem trhu. Chapu, ze i tato cena pro Vas muze byt vysoka. Nicmene zdravotni pojistovny jiz mohou lecbu konopim hradit. Zkuste se tedy prosim obratit s dotazem a svoji zdravotni pojistovnu.

0 0
možnosti
Foto

J34a91n36a 72M63a38j32o93v14á

2. 11. 2016 15:35

No...tak na tomhle by nebylo nic neobvyklého, myslíte, že by měl smlouvu definovat dodavatel??

1 0
možnosti
TK

Dobry den, pani Majova. V jistem ohledu ano, repektive dadavatele by se mohli a meli podilet na definici. Podle Zakona o zadavani verejnych zakazek ma skutecne zadavatel moznost konzultovat verejnou zakazku s dodavateli, aniz by byla ohrozena hospodarska soutez. Timto zakon sleduje smysluplnost naplneni zadani. V tomto pripade se, bohuzel, tak nestalo.

0 0
možnosti
Foto

Jsem si zcela jist, že lze tímto způsobem definovat veřejnou zakázku a přesto se přihlásí dost uchazečů :)

Přísná kvalitativní kriteria s rizikem, že při jejich nedodržení nedojde k plnění ze strany zadavatele a naopak dojde z jeho strany k sankcím v neprospěch zhotovitele, protože zadavateli vznikne škoda...jsou běžná :)

0 0
možnosti
TK

Dobry den, pane Bohacku, v te prvni veci mate nejspise pravdu. Rekl bych, ze se nekdo objevi. Je to neuveritelne, ale asi to tak bude. Prinejmensim prvni pestitel, jehoz soucasna ztrata presahuje pet milionu korun a u ktereho v podstate nejde o vydelek, ale o minimalizaci ztraty. Pokud neuspeje ani podruhe, budou tentokrat pokuty nasobne vyssi.

V te druhe veci uz s Vami nesouhlasim. Navidim, kde by zadavateli neplnenim zakazky vznikla skoda a ani nevidim duvod proc penalizovat selhani pokutou prevysujici objem zakazky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 688x
Tomáš Kubálek, iniciátor a předseda APLK - Asociace pěstitelů léčebného konopí, z.s.. Jedním z cílů Asociace je jasně pojmenovat překážky, které brání v uvedení transparentního a funkčního systému výroby a distribuce léčebného konopí do praxe v České republice.

 

 

Seznam rubrik